Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusia avertizează SUA și NATO în privința unor pași nesăbuiți în regiunea transnistreană

© Sputnik / Natalia SeliverstovaClădirea MAE rus de la Moscova
Clădirea MAE rus de la Moscova
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
MAE rus a declarat că Rusia va răspunde în mod adecvat la eventualele provocări ale Kievului în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Ministerul de Externe al Federației Ruse a avertizat SUA și NATO să nu se aventureze acțiuni îndreptate împotriva regiunii transnistrene, în contextul concentrării unui număr mare de militari și tehnică în apropiere de granița ucraineano-transnistreană, comunică RIA Novosti.
”În legătură cu acumularea semnificativă de personal și tehnică militară a unităților ucrainene în apropiere de granița ucraineano-transnistreană înregistrată de Ministerul Apărării al Federației Ruse, desfășurarea artileriei pe poziții de tragere, precum și creșterea fără precedent a zborurilor aviației fără pilot a FAU deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm SUA, țările membre NATO și pe discipolii lor ucraineni în privința întreprinderea unor noi pași aventuroși”, este menționat în comunicatul publicat pe site-ul diplomației ruse.
MAE rus a adăugat că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării regimului de la Kiev împotriva regiunii transnistrene, dacă aceasta se va produce.
”Ne pronunțăm consecvent pentru soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă aceasta va urma totuși, și vor asigura protecția compatrioților noștri, a contingentului rusesc de menținere a păcii, militarilor Grupului operativ al trupelor rusești și depozitelor militare din localitatea Cobasna din Transnistria. Orice acțiuni care vor reprezintă o amenințare la adresa securității acestora va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, drept un atac asupra Federației Ruse.
Prezentarea șefului Marelui Stat Major, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Politică
Precizarea Ministerului Apărării privind eventualele provocări în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0