Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA declară că tancurile și avioanele de luptă americane sunt inutile pentru Ucraina

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaÎn imagine, un tanc american „Abrams” și unul românesc - „Bizonul”, în cadrul unor exerciții militare
În imagine, un tanc american „Abrams” și unul românesc - „Bizonul”, în cadrul unor exerciții militare - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sullivan a declarat că tancurile Abrams și avioanele de luptă F-16 sunt inutile pentru Ucraina.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Transmiterea tancurilor și avioanelor de luptă în Ucraina nu are prea mare rost, a declarat în emisia postului te televiziune CNN consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan.
„Joe Biden a auzit opinia militarilor că tancurile Abrams nu au sens real pentru aceste bătălii. Ei (ucrainenii. - Aprox. ed.) au nevoie într-adevăr de tancuri Leopard”, a spus el.
Cu toate acestea, tancurile Abrams vor fi trimise totuși în Ucraina, deoarece în ceste condiții Germania a fost de acord să livreze tehnica sa, a adăugat Sullivan.
În afară de aceasta, el consideră că acum Kievul nu are nevoie nici de avioane de luptă americane.
„Ei (FAU - n. red.) se pregătesc de contraofensivă. În opinia noastră, F-16 nu vor însemna posibilități cheie pentru un contraatac”, a explicat consilierul lui Biden.
Potrivit acestuia, livrarea avioanelor de luptă nu este o chestiune imediată, ci ține de o perspectivă pe termen lung. Contactele pe acest subiect continuă, a menționat el.
Totuși, Washingtonul îi va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari, a conchis Sullivan, fără a preciza ce anume va include.
Politicienii occidentali vorbesc în permanență despre faptul că Ucraina trebuie să învingă Rusia pe câmpul de luptă și cresc livrările de armamente și tehnică militară. Moscova, la rândul ei, a declarat în repetate rânduri că asistența militară occidentală nu promite nimic bun pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Politică
MAE rus: Kievul a intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene
Fluxul de știri
0