Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE rus: Kievul a intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaMAE rus
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Abonare
Ministerul rus de Externe anunță că Kiev a intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene.
Chișinău, 23 feb – Sputnik. Ministerul rus al Apărării anunță că regimul de la Kiev a intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene.
"După cum s-a raportat anterior, această acțiune a forțelor armate ale Ucrainei va avea loc ca răspuns la presupusă ofensivă a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei. Ministerul Apărării al Federației Ruse fixează în prezent o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea graniței ucrainene-transnistrene, desfășurarea artileriei la punctele de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor cu aeronave fără pilot ale forțelor armate ale Ucrainei peste teritoriul Transnistriei", anunță MAE rus.
Potrivit Ministerului rus de Externe: "Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat legal în Transnistria" .
"Forțele armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocărilor iminente a părții ucrainene", mai anunță MAE al Federației Ruse.
Ministerul Apărării al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Moldova și Rusia
Rusia: Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană
Amintim că în această dimineață, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană, care va fi efectuată de forțele armate ale Ucrainei, cu implicarea grupării naționaliste „Azov”*. Potrivit instituției, ucrainenii „vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”.
Pe de cealaltă parte, autoritățile de la Chișinău nu au confirmat informația difuzată de Ministerul rus al Apărării și au făcut apel la calm.
* O organizație teroristă interzisă în Rusia.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Politică
Igor Dodon: Orice pas din partea Ucrainei spre Transnistria va fi o agresiune împotriva RM
Fluxul de știri
0