Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful Pentagonului a declarat că conflictul din Ucraina se va încheia cu negocieri

© Sputnik / David B. Gleason / Pentagon, SUA
Pentagon, SUA - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Pentagonului Austin a declarat că conflictul din Ucraina se va încheia cu negocieri.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, consideră că conflictul din Ucraina se va încheia probabil pe calea negocierilor, comunică RIA Novosti.
„Cel mai probabil, aceasta se va încheia cu niște negocieri”, a declarat Austin într-un interviu pentru CNN.
El a mai spus că SUA intenționează să ajute în continuare Kievul, cât timp acesta încearcă „să obțină controlul asupra teritoriilor statului” și cât timp trupele ucrainene sunt angajate în lupte.
Anterior, Federația Rusă a expediat o notă țărilor NATO din cauza livrărilor de arme către Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice încărcături care conțin arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul”, furnizând arme Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov menționa că pomparea armamentelor occidentale în Ucraina nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că SUA și NATO participă direct la conflictul din Ucraina, nu numai prin furnizarea armamentelor, ci inclusiv prin pregătirea personalului în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări.
Clădirea MAE rus de la Moscova
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Moldova și Rusia
Rusia avertizează SUA și NATO în privința unor pași nesăbuiți în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0