Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Precizarea Ministerului Apărării privind eventualele provocări în regiunea transnistreană

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaPrezentarea șefului Marelui Stat Major, arhiva foto
Prezentarea șefului Marelui Stat Major, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
Ministerul moldovean al Apărării a venit cu o precizarea privind eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Referitor la informațiile care circulă în spațiul online, privind eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea din stânga Nistrului, Ministerul Apărării informează că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol, notează serviciul de presă al instituției.
Sursa oficială mai notează că „în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului. Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în țară, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”.
De asemenea, este precizat că efectivul Armatei Naționale din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii din Zona de Securitate activează în regim normal. În cazul în care vor fi identificate eventuale pericole pentru securitatea țării, Ministerul Apărării va informa imediat opinia publică.
„Informațiile false distribuite au scopul să creeze panică și confuzie în rândul oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, mai scrie sursa oficială.
Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii la calm și să se informeze doar din surse oficiale.
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Politică
MAE rus: Kievul a intensificat pregătirile pentru invazia regiunii transnistrene
Fluxul de știri
0