Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: SUA intenționează să crească de câteva ori numărul militarilor în Taiwan

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaSUA
SUA - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
WSJ: SUA vor să trimită în lunile următoare mai multe forțe în Taiwan.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Pentagonul intenționează să sporească de mai bine de trei ori numărul militarilor săi în Taiwan, scrie gazeta Wall Street Journal, cu referire la oficiali americani.
SUA intenționează să desfășoare pe insulă între 100 și 200 de militari în următoarele luni, comparativ cu aproximativ 30 anul trecut”, este menționat în articol.
Potrivit interlocutorilor publicației, planificarea extinderii prezenței a început cu mult timp în urmă, înainte de incidentele cu aerostate în spațiul aerian american.
Forțele suplimentare vor avea sarcina de a instrui forțele taiwaneze nu numai în privința utilizării sistemelor de armamente americane, ci și a manevrelor militare de apărare împotriva unei potențiale ofensive a Chinei.
Situația din jurul Taiwanului s-a acutizat semnificativ în august trecut, după vizita la Taipei a lui Nancy Pelosi, care era atunci președinte al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA. China, care consideră insula drept una dintre provinciile sale, a condamnat vizita, apreciind-o ca pe un pas în sprijinul separatismului taiwanez. Armata Populară de Apărare a Chinei a desfășurat exerciții de amploare în largul coastei Taiwanului.
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Internațional
Szijjarto a amintit că ONU a fost creată pentru promovarea dialogului între țări
Fluxul de știri
0