Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto a amintit că ONU a fost creată pentru promovarea dialogului între țări

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Abonare
Szijjártó: ONU a fost creată pentru discuții, nu pentru coaliții ale țărilor cu aceleași poziții.
CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. ONU a fost creată pentru ca țările care susțin poziții diferite să poată recurge la dialog, dar nu pentru ca statele ale căror poziții coincid întru totul să se unească în coaliții, a declarat ministrul Relațiilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, informează RIA Novosti.
„ONU nu a fost creată pentru ca țările care prezintă același punct de vedere asupra tuturor chestiunilor să creeze coaliții, ci pentru a avea o platformă unde cei care sunt în relații de ostilitate să poată discuta între ei”, a spus Szijjártó. Mesajul video a fost difuzat pe rețelele de socializare.
El a exprimat opinia că „ONU ar trebui să joace un rol foarte serios pentru ca în cele din urmă să se instaureze pacea”. „Pentru aceasta trebuie să existe un dialog americano-rus, iar ONU propune pentru aceasta cea mai bună posibilitate și platformă”, a spus ministrul ungar de Externe.
Anterior, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că pacea în Ucraina se va instaura atunci când SUA vor dori acest lucru. Autoritățile maghiare au afirmat în repetate rânduri că pentru soluționarea conflictului din Ucraina sunt necesare negocieri între Rusia și SUA.
Flag Rusia - UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Internațional
O parte din sancțiunile UE împotriva Rusiei au fost respinse din cauza poziției Ungariei
Fluxul de știri
0