Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bolea l-a invitat în RM pe șeful AP OSCE ca să răcească capetele „șoimilor”moldoveni

Vasile Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
️Vasile Bolea l-a invitat pe șeful Adunării Parlamentare a OSCE să viziteze Moldova pentru a răci capetele „șoimilor” din țara noastră.
CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Moldova alunecă spre dictatură și distrugerea pluralismului de opinii, a declarat deputatul BCS Vasile Bolea, la ședința a Adunării Parlamentare a OSCE.
️Bolea a spus că în ultima perioadă au fost închise șase posturi TV, iar politicienilor din opoziție li s-a lăsat doar dreptul „de a fi inculpați în 5-6 dosare penale”.
Potrivit lui, au fost operate în Codul Penal amendamente privind separatismul - acum poate fi deschis dosar penal împotriva oricărui locuitor al Transnistriei sau Găgăuziei.
„Se încearcă atragerea Moldovei în conflict”, este de părere deputatul. În acest sens el amintește că premierul a anunțat necesitatea demilitarizării Transnistriei.
„Presa afirmă că Ucraina concentrează trupe pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Scopul este capturarea depozitelor de muniții în satul Cobasna. Dacă se va întâmpla acest lucru, Moldova va deveni un alt punct fierbinte în Europa de Est”, consideră deputatul moldovean.
️Bolea l-a invitat pe șeful Adunării Parlamentare a OSCE să viziteze Moldova pentru a răci capetele „șoimilor” din țara noastră.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Politică
Ce crede ex premierul Ion Chicu despre dezastrul din justiție și de la CSJ
Fluxul de știri
0