Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu: Moldova începe procesul de retragere din „câteva zeci” de acorduri CSI - VIDEO

© Photo : CIS Executive CommitteeCSI
CSI - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Abonare
Ministrul de Externe de la Chișinău a vorbit despre acordurile semnate de Moldova în cadrul CSI.
Chișinău, 23 feb – Sputnik. Moldova începe să se retragă din câteva zeci de acorduri din cadrul Comunității Statelor Independente. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni televizate.
„ În zilele acestea demarăm și procesul de denunțare a Republicii Moldova a câtorva acorduri din cadrul CSI. Instituțiile noastre au făcut o analiză privind relevanța mai multor acorduri semnate în cadrul CSI și în aceste zile demarăm procesul de retrage a Republicii Moldova în mai multe zeci de acorduri. Noi copilăm această listă și o vom publica. Doar pe linia ministerului de Interne vom merge pe denunțarea a 20 de acorduri. Lista este completată. Majoritatea departamentelor au efectuat analiza. Vom publica această listă în viitorul apropiat”, a spus Popescu.
Potrivit ministrului, retragerea Moldovei din aceste acorduri se datorează faptului că ele „nu sunt relevante sau nu funcționează, sau nu sunt aplicate, sau lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova”.
Potrivit lui Popescu, Republica Moldova are semnate aproximativ 330 de acorduri în cadrul CSI, iar denunțarea acestora presupune respectarea anumitei proceduri de motivare și avizare.
Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Politică
Moldova va revizui acordurile încheiate în cadrul CSI
Fluxul de știri
0