Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va revizui acordurile încheiate în cadrul CSI

© Sputnik / OsmatescoRecean
Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Abonare
Premierul a afirmat că nu sunt respectate toate acordurile semnate de Moldova în cadrul CSI.
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova își va revizui participarea la unele acorduri semnate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI). Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.
"Vom face un inventar al tuturor acordurilor, pentru că sunt destul de multe. Guvernul lucrează deja în această direcție. Vom acorda o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu țările care acum fac parte din CSI", a spus premierul.
Recean a adăugat că Moldova intenționează să se retragă și dintr-o serie de acorduri în cadrul CSI, care, potrivit acestuia, nu sunt respectate.
În opinia sa, Moldova „nu ar trebui să se concentreze atât de mult pe CSI, pentru că oricum nu funcționează”.
"De exemplu, avem acorduri care sunt în vigoare, dar nu sunt respectate de fapt. Aceasta este o mare diferență între CSI și Uniunea Europeană. Dacă ați semnat un acord în UE, atunci acesta este respectat", a spus Rechan.
Sandu și Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Rusia
Sandu și Blinken au discutat despre probleme de securitate
Fluxul de știri
0