Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: Orice pas din partea Ucrainei spre Transnistria va fi o agresiune împotriva RM

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Abonare
Igor Dodon susține că orice pas din partea Ucrainei spre Transnistria va fi o agresiune împotriva Republicii Moldova.
Chișinău, 23 feb – Sputnik. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a făcut un apel către autoritățile ucrainene, menționând că ”Republica Moldova nu are nevoie de ajutorul Ucrainei privind Transnistria”.
Fostul șef de stat susține că ”orice pas militar al Ucrainei împotriva regiunii transnistrene va fi agresiune armată asupra Moldovei.
”Suntem într-o situație foarte periculoasă. Mă adresez vecinilor ucraineni care ne sunt frați: Nu avem nevoie de ajutorul vostru privind Transnistria! Ocupați-vă de problemele voastre. Cu Transnistria vom rezolva independent situația, este teritoriul nostru și țara noastră. Vom rezolva problema pașnic. Orice pas din partea Ucrainei împotriva Transnistriei va fi o agresiune asupra Moldovei”, a declarat Dodon.
Amintim că în această dimineață, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană, care va fi efectuată de forțele armate ale Ucrainei, cu implicarea grupării naționaliste „Azov”*. Potrivit instituției, ucrainenii „vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”.
Pe de cealaltă parte, autoritățile de la Chișinău nu au confirmat informația difuzată de Ministerul rus al Apărării și au făcut apel la calm.
* O organizație teroristă interzisă în Rusia.
Ministerul Apărării al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Moldova și Rusia
Rusia: Kievul pregătește o provocare militară în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0