Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fost preşedinte rus: „Avem dreptul să ne apărăm cu orice arme, inclusiv nucleare”

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dmitri Medvedev a spus că țara sa se luptă pentru a-şi apăra existența și că are dreptul să folosească inclusiv arme nucleare pentru a se apăra.
BUCUREŞTI, 22 feb – Sputnik. SUA încearcă să provoace o înfrângere strategică asupra Rusiei în conflictul din Ucraina, ceea ce înseamnă că Moscova are dreptul de a se apăra prin orice mijloace necesare, inclusiv prin arme nucleare, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev, citat de RT. El a avertizat că elitele din SUA nu ar trebui să se considere intangibile.
Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a oferit declaraţii miercuri, după discursurile care au fost susținute în ziua precedentă de către liderii rus şi american.
Adresându-se Adunării Federale, precum și altor oficiali ruși și persoane publice, președintele Vladimir Putin a anunțat marți că Moscova își suspendă participarea la noul Tratat Start, ultimul acord pentru reducerea armelor nucleare rămas între SUA și Rusia.
Medvedev a spus că a anticipat de mult timp pasul și că el ar trebui să fie înţeles ca un mesaj pentru conducerea americană, care a crezut că poate „urmări înfrângerea Rusiei…, dar că securitatea strategică este o altă problemă”. Fostul lider a descris acest raționament drept „o greșeală serioasă a americanilor” și a avertizat că „din moment ce SUA vor să învingă Rusia, avem dreptul să ne apărăm cu orice arme, inclusiv nucleare”.
De asemenea, Medvedev a descris drept „o predică într-un stil mesianic american” discursul pe care președintele american Joe Biden l-a susținut marți la Varșovia. Liderul american a declarat că țara sa nu are nicio intenție de a ataca Rusia și a cerut Moscovei să pună capăt conflictului din Ucraina prin retragerea trupelor de pe teritoriul revendicat de Kiev.
Putin, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Editoriale
Putin a detonat o bombă informațională
Medvedev a întrebat de ce rușii ar trebuie să aibă încredere în liderul unei națiuni „ostile” care „a dezlănțuit războaie în secolele XX și XXI mai mult decât oricine” și care intenționează să provoace o „înfrângere strategică” a Rusiei. De asemenea, fostul președinte a spus că Washingtonul ar putea pune capăt conflictului din Ucraina.
„Dacă Rusia oprește operațiunea militară specială înainte de a obține victoria, nu va mai exista Rusia, pentru că pur și simplu va fi dezmembrată. Dacă SUA încetează să trimită arme regimului de la Kiev, războiul se va încheia”, a insistat Medvedev.
Fluxul de știri
0