Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dan Tomozei atrage atenția: Republica Moldova riscă să devină ”viitoare Ucraină”

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2023
Abonare
Cunoscutul jurnalist român Dan Tomozei, stabilit la Beijing, vorbește despre riscul real ca Republica Moldova să devină, datorită actualei conduceri, un pion tocmai bun de sacrificat de către SUA în războiul lor cu Rusia.
Chișinău, 23 feb – Sputnik. Analizând pentru blogul său personal, discursurile președintelui Joe Biden, susținut de acesta la Varșovia, jurnalistul și comentatorul Dan Tomozei atrage atenția asupra referințelor la Republica Moldova și președintele Maia Sandu, referințe făcute de președintele american.
”Menționarea președintelui Maia Sandu în discursului de la Varșovia este egală cu anunțarea faptului că Republica Moldova urmează să fie viitoare victimă militară în conflictul dintre SUA și Rusia”, spune Dan Tomozei.
Iar acest traseu este facilitat, atrage atenția analistul, de degradarea rapidă a democrației și regimului drepturilor și libertăților din Republica Moldova, la dorințele Maiei Sandu și în aplauzele statelor din Vest.
”În fața iminentului pericol, Maia Sandu urmează traseul lui Volodimir Zelenskyi, transformând micuța republică din democrație, în dictatură personală, din democrație (!?), în autoritarism.”
”Mai mult”, spune Tomozei, ” Maia Sandu se înconjoară cu personaje obsedate de militarism, călcând în picioare Constituția țării care vorbește despre neutralitate”, făcând referire și la schimbarea de guvern de la Chișinău.
Laudele lui Joe Biden la adresa Maiei Sandu sunt, consideră Tomozei, o încurajare pentru înaintarea Republicii Moldova pe o cale iresponsabilă de a accepta „să facă pe viteazul cu săbiuță de lemn, în fața unui uriaș”, sacrificându-se pentru interesele SUA.
Maia Sandu și Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Politică
Maia Sandu l-a invitat pe președintele SUA, Joe Biden, în Republica Moldova
Fluxul de știri
0