Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serviciile rusești de informaţii dezvăluie date despre livrările de arme către Ucraina

© Sputnik / Valery MelnikovOraș din Donbas după confruntările armate
Oraș din Donbas după confruntările armate - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Soldații ruși au distrus cea mai mare parte a armelor de război livrate în Ucraina de către țările NATO, potrivit Serviciului rus de Informații Externe.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik, Doina Crainic. Serviciul rus de Informații Externe (SVR) a publicat date despre armele de război pe care țările NATO le-au livrat Ucrainei.
„SVR are date conform cărora, în timpul atacului împotriva Rusiei, din decembrie 2021, țările NATO au livrat forțelor armate ucrainene 1.170 de sisteme de apărare antiaeriană, 440 de tancuri, 1.510 vehicule de luptă de infanterie și 655 de sisteme de artilerie”, potrivit raportului, citat de Sputnik France.
Serviciul de presă al SVR a menţionat că soldații ruși au distrus cea mai mare parte a acestor arme occidentale.
În plus, Ucraina a primit de la aliații săi 9.800 de rachete LRM, 609.000 de muniții anti-tanc și 1.206.000 de obuze.
Ministrul rus pentru Afaceri externe a subliniat că orice încărcătură conţinând materiale de război va fi considerată de Rusia o țintă legitimă.
Potrivit lui Serghei Lavrov, Statele Unite și Alianța sunt implicate în mod direct în conflict nu numai prin livrarea de arme, dar și prin antrenarea forţelor ucrainene în Regatul Unit, Germania, Italia și alte țări.
Până la 11 ianuarie 2022, țări occidentale și organizații internaționale au acordat Kievului un ajutor total de 150,8 miliarde de dolari de la începerea operațiunii militare speciale rusești. Conform presei şi declarațiilor oficiale ale țărilor care au donat, aproape o treime din această sumă, și anume 48,5 miliarde de dolari, este destinată nevoilor militare ucrainene.
Dunărea, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Internațional
Canalul Bâstroe condamnă Delta Dunării
Fluxul de știri
0