Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Discuții la MAIA cu producătorii moldoveni de conserve

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaConserve
Conserve - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Abonare
La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au avut loc discuții despre îmbunătățirea activității de producere și de procesare a fructelor și legumelor, anunță ministerul de resort.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare ne informează că secretarul de stat, Vasile Șarban, a avut o discuție cu Asociația producătorilor de conserve „Speranța-Con”. Cu aceștia a fost abordată situația din sectorul de producere a fructelor și legumelor, precum și dinamica obținerii materiei prime de origine vegetală în scopul procesării.
Șarban, potrivit sursei oficiale, a menționat că ministerul elaborează un plan de acțiuni privind etapele ce urmează a fi implementate în vederea stimulării înființării exploatațiilor pomicole, în special de măr, specializate în producerea fructelor pentru procesare.
„În cadrul ședinței, s-a vorbit și despre necesitatea examinării experienței altor state în acest domeniu și demararea procesului de discuții și elaborarea unui studiu de fezabilitate în comun cu instituțiile științifice de profil”, mai notează sursa citată.
Штефан Голубчук - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2018
Republica Moldova
Producătorii de conserve doresc să exporte cât mai mult în Rusia
Fluxul de știri
0