Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Producătorii de conserve doresc să exporte cât mai mult în Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariШтефан Голубчук
Штефан Голубчук - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii de conserve din Republica Moldova doresc să revină pe piața Federației Ruse. Dacă în trecut aceștia exportau 60% din producția lor în pe această piață din est, în prezent, abia de ajung la 10 la sută.
Producătorii de conserve doresc să exporte cât mai mult în Rusia

Președintele unei asociații a exportatorilor de conserve, Ștefan Golubciuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că speră ca această problemă să fie soluționată cât mai curând. Potrivit lui, Forumul Economic Moldo-Rus este un prilej de a sensibila autoritățile atât de la Chișinău, cât și de la Moscova, despre problemele pe care le întâmpină cei din domeniu. 

Ștefan Golobciuc a mai declarat că probleme cele mai grave pentru producătorii de conserve sunt taxele vamale, aplicate de către Federația Rusă. Odată cu acest fporum, afaceristul speră ca acestea să fie scoase. Mai mult, el spune că a discutat cu mai mulți antreprenori ruși din domneiu, care au venit la Chișinău și care i-au spus că cetățenii Federației Ruse își doresc să consume conservele fabricate în Moldova. 

Dialogul integral îl puteți asculta mai sus.

Fluxul de știri
0