Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul român de Externe vrea sancțiuni noi contra Rusiei, din cauza Moldovei

© Sputnik / OsmatescoMinistrul român de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu anunță că va recomanda UE propunerea pentru un regim separat de sancţiuni, pentru presupusa încercare de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik, Bogdan Duca. Bogdan Aurescu a devenit, aproape oficial, ministrul de Externe al Republicii Moldova, deși eșuează tot mai mult în a fi șeful unei diplomații care să apere interesele României.
Înainte de participarea la reiuniunea miniștrilor de Externe din UE, Aurescu și-a exprimat aprecierea față de nou guvern al Republicii Moldova.
„Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova”, a spus şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.
În legătură cu acest subiect, a mai spus Aurescu, va recomanda „spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”.
„În acelaşi timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova”, a mai declarat oficialul român. Aurescu a mai subliniat nevoia susţinerii ţării vecine prin granturi şi a amintit de Platforma creată de România, Germania şi Franţa în acest sens.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Moldova și Rusia
Kremlinul declară că Moldova alunecă într-o isterie antirusească
Fluxul de știri
0