Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: Sosirea lui Biden la Kiev dovedește că Occidentul este parte directă în conflict

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vizita lui Joe Biden la Kiev dovedește că Occidentul este o parte directă în conflictul din Ucraina, întrucât a dus la o nouă livrare de arme, a declarat pentru Sputnik un expert rus.
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik, Doina Crainic. Vizita lui Joe Biden la Kiev dovedește că Occidentul este o parte directă în conflictul din Ucraina, întrucât a dus la o nouă livrare de arme, a declarat pentru Sputnik doctorul în ştiințe politice Alexandre Goussev. Potrivit expertului rus, Rusia ar trebui să „răspundă”.
Sosirea lui Biden la Kiev este un eveniment semnificativ, care înseamnă că războiul va continua, a spus profesorul rus Goussev la microfonul Sputnik.
Potrivit acestuia, Rusia trebuie să reacționeze.
„Este de la sine înțeles că e vorba de un eveniment emblematic: președintele unei mari puteri - trebuie recunoscut - merge în Ucraina, o țară care nu este astăzi subiect al dreptului internațional ... Prin urmare, confruntarea va continua, iar asta înseamnă că Occidentul colectiv condus de Statele Unite va livra arme grele, inclusiv tancuri și, cel mai probabil, avioane”, a spus expertul.
El consideră că această vizită confirmă faptul că Occidentul este parte interesată în conflict.
„Nu suntem în război cu Ucraina sau cu poporul ucrainean. Astăzi, Kievul reprezintă un instrument al Occidentului colectiv. Altfel, Biden nu şi-ar rezerva timp pentru zboruri și negocieri cu Zelenski etc.”, a subliniat Goussev.
Lista de arme care vor fi livrate în Ucraina menționată de Zelenski și Biden confirmă faptul că escaladarea va avea loc.
Reuters anunță că noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de dolari, include Himars, muniție, sisteme anti-tanc și radare.
Biden promite donații generoase către Ucraina, în timp ce astfel de fonduri sunt necesare în propria țară, fie şi numai pentru a gestiona consecințele unui dezastru ecologic produs recent în statul Ohio, deja descris drept un Cernobil american.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Internațional
Orban, despre inamicul „adevărat” al UE
Fluxul de știri
0