Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Afacerilor Externe la Bruxelles. Republica Moldova invitată la un dejun de lucru

© Sputnik / Rodion ProcaDrapelele Republicii Moldova și Uniunii Europene
Drapelele Republicii Moldova și Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană, participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), ce se desfășoară la Bruxelles.
CHIȘINĂU, 20 feb -Sputnik, Bogdan Duca. Agenda CAE pentru luni, 20 februarie, conține războiul din Ucraina, situația din Afganistan, evoluțiile din Iran dar și chestiuni privind „diplomația climatică și energetică”.
În marja CAE, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii informal, în cadrul unui dejun de lucru, cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, aceasta fiind o propunere a ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu.
MAE precizează că, în cadrul dejunului de lucru cu ministrul de Externe Nicu Popescu, ministrul Bogdan Aurescu se va referi la evoluţiile recente din Republica Moldova, în contextul recentei învestiri a noului guvern de la Chişinău, cu accent pe presupusele acțiuni ruse de destabilizare şi poziţia fermă a României pe acest subiect.
”Totodată, şeful diplomaţiei române va evidenţia necesitatea sprijinului UE pentru Republica Moldova pe toate dimensiunile, în vederea consolidării rezilienţei şi stabilităţii statului, precum şi în vederea ancorării ireversibile a Republicii Moldova în UE. Va susţine, astfel, avansarea rapidă a discuţiilor privind consolidarea securităţii Republicii Moldova, inclusiv prin crearea unei misiuni civile a UE dedicate acestui stat, şi continuarea asigurării asistenţei financiare prin Facilitatea Europeană pentru Pace pentru următorii ani. Cu privire la parcursul european, va sublinia angajamentul implementării reformelor necesare, asumat de noul guvern, şi va puncta domeniile prioritare de sprijin pentru perioada imediat următoare.
Cum s-a desfășurat protestul opoziției în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Video
Protestele de duminică din Capitală - Video
Fluxul de știri
0