Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS a contestat la CCM modul în care Recean a fost promovat prim-ministru

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2023
Dorin Recean
Abonare
Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au depus la Curtea Constituțională modul în care Dorin Recean a fost promovat prim-ministru.
CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Comuniștii și socialiștii au contestat astăzi la Curtea Constituțională modul în care a fost înaintat Dorin Recean la funcția de prim-ministru.
„Am atacat procedura de înaintare a candidatului la funcția de prim-ministru, Recean. Considerăm că președintele țării, Maia Sandu, a încălcat grav jurisdicția CC și Constituția R. Moldova – au fost mimate consultările la Parlament. Considerăm că Maia Sandu trebuie să respecte legile țării, Constituția și Parlamentul ca instituție. În această situație, considerăm că Curtea Constituțională are temeiuri plauzibile pentru a se pronunța pe marginea acestei proceduri și așteptăm constatarea că procedura a fost viciată”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea în fața sediului CCM.
Protestul de duminică, în imagini - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Galerie foto
Protestul de duminică, în imagini: S-a cerut achitarea facturilor pe perioada iernii
Fluxul de știri
0