Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scandal pe tema sabotării Nord Stream

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimedia Europarlamentarul irlandez Mick Wallace
 Europarlamentarul irlandez Mick Wallace - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un europarlamentar irlandez a strigat către Ursula von der Leyen dacă UE a devenit într-adevăr atât de supusă imperiului SUA şi a acuzat sabotarea Nord Stream ca fiind un atac terorist deliberat asupra infrastructurii critice europene
Bruxelles, 19 feb – Sputnik. Europarlamentarul irlandez Mick Wallace a vorbit în timpul unui discurs despre impunitatea SUA pentru atacurile la Nord Stream.
.„A fost un atac terorist deliberat asupra infrastructurii critice europene”, a protestat el.
Wallace a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană a ignorat ancheta jurnalistului Seymour Hersh despre posibila implicare a Statelor Unite în organizarea atentatelor. Totodată, el a amintit că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că va răspunde în cel mai hotărât mod la cele întâmplate.
„A devenit UE într-adevăr atât de supusă imperiului SUA încât nici măcar nu-i poți întreba dacă au făcut-o. Sunteți de râs”, a spus deputatul, ridicând vocea.
Ancheta lui Hersh, care a acuzat Statele Unite și Norvegia de sabotarea conductelor de anul trecut, nu a primit o mare acoperire în presa străină, fiind intenţionat trecută sub tăcere de presa main stream internaţională, ca şi în alte cazuri când a fost vorba despre scandaluri americane (dezvăluirile despre fiul lui Joe Biden, de exemplu).
Canal navigabil - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Internațional
Descoperire şocantă: Ucraina a început deja dragarea pe canalul Bîstroe
Fluxul de știri
0