Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția, despre protestul din Capitală: Au fost întocmite 42 de procese verbale

© Sputnik / Osmatescoprotest 19 februarie
protest 19 februarie - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Abonare
Oamenii legii au întocmit 42 de procese-verbale în timpul acțiunii de protest desfășurate astăzi în centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Poliția anunță că la protestul de astăzi din Capitală au participat în jur de 3 600 de persoane, însă organizatorii manifestației spun că au fost peste 40 de mii de oameni.
"Datorită acțiunilor proactive premergătoare evenimentului, oamenii legii au reușit să prevină scenariul care se contura anterior și intențiile organizatorilor. Cu toate acestea s-au înregistrat cazuri de încălcare a legislației, în special a ordinii publice și la aspectul de transportare a participanților la eveniment. Cetățenii erau aduși cu transport care nu corespunde normelor tehnice, în pofida anterioarelor incidente când unele autovehicule au luat foc sau au fost implicate în accidente, în timpul transportării participanților la întrunire", anunță oamenii legii.
În acest sens, în urma verificărilor de către inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA) în comun cu Poliția au fost constatate 91 de nereguli în procesul de transportare a pasagerilor.
"De asemenea, organizatorii acțiunii de protest nu au respectat declarația prealabilă cu privire la locația desfășurării întrunirii, schimbându-și locația în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”,"mai scrie Poliția.
Oamenii legii au intervenit inclusiv la eliberarea unei benzi de circulație pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, în contextul în care a fost chemată de câteva ori ambulanța, iar medicii nu puteau ajunge la solicitanți.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Politică
Mii de oameni au cerut demisia Guvernului și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă
Fluxul de știri
0