Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O nouă ţeapă? Ursula vrea ca UE să cumpere muniție la comun

© Sputnik / Rodion ProcaUrsula
Ursula - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2023
Abonare
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat sâmbătă că Uniunea Europeană ar trebui să procedeze pentru achiziţiile de muniţii la fel cum a procedat pentru vaccinul împotriva coronavirusului
CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. La Conferinţa de Securitate de la Munchen, şefa executivului european a sugerat că producţia industriei de apărare se poate amplifica şi accelera dacă statele membre ale UE îşi unesc forţele.
"Ne-am putea gândi, de exemplu, la contracte de achiziţii în avans, care dau industriei de apărare posibiltatea de a investi acum în linii de producţie, pentru a fi mai rapide şi pentru a creşte cantităţile pe care le pot livra", a spus ea.
Von der Leyen a subliniat că Uniunea nu poate aştepta luni şi ani de zile pentru a-şi reface stocurile militare sau pentru a trimite Ucrainei muniţii cum ar fi proiectilele de artilerie de 155 mm.
"Acum este timpul, într-adevăr, să accelerăm producţia şi să mărim producţia de produse standardizate de care Ucraina are nevoie disperată, de exemplu muniţie standardizată", a insistat ea.
Dar șefa Comisiei Europene nu a clarificat încă scandalul iscat de negocierile directe pentru vaccinul Pfizer, ca și secretomania Comisiei legată de cpntractele UE pentru vaccinuri.
Canal navigabil - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Internațional
Descoperire şocantă: Ucraina a început deja dragarea pe canalul Bîstroe
Fluxul de știri
0