Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova: Cursul Chișinăului către Rusia puțin probabil să va schimba odată cu noul Guvern

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaZaharova
Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus de Externe a evaluat perspectivele de cooperare cu Moldova după numirea unui nou guvern în țară.
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Rusia rămâne deschisă dezvoltării cooperării bilaterale cu Republica Moldova în beneficiul cetățenilor celor două țări, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.
Ea a menționat că procesul de formare a unui nou guvern moldovenesc a fost însoțit de „o retorică antirusă fără precedent a Chișinăului, bazată pe informații nefondate despre un anume plan rusesc de destabilizare a situației din țară, care a fost primit de la Kiev. "
„Suntem convinși că niciunul dintre oamenii sănătoși din Moldova nu a crezut în acest fals”, a subliniat Zakharova într-o declarație publicată pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.
Ea a mai atras atenția asupra faptului că schimbările în Guvernul Republicii Moldova „sunt de natură mai degrabă cosmetică”, întrucât 11 din 15 membri ai Cabinetului de Miniștri și-au păstrat funcțiile.
„Prin urmare, din păcate, cursul Chișinăului față de Rusia este puțin probabil să se schimbe”, a adăugat diplomatul.
Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Politică
Moldova va revizui acordurile încheiate în cadrul CSI
Fluxul de știri
0