Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții acasă la activiștii Partidului Șor

© Sputnik / Rodion ProcaProtest partid Șor
Protest partid Șor - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Abonare
Parchetul a efectuat percheziții și rețineri a reprezentanților Partidului Shor în ajunul protestului, la care intenționează să participe formația politică.
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Procuratura Anticorupție în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au desfășurat peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic Șor.
Potrivit Procuraturii, au fost efectuată 20 de percheziții în toată țara. Este vorba despre domiciliile membrilor fracțiunii, „care sunt implicați activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor în proporții deosebit de mari către președinți și vicepreședinți ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea și remunerarea cetățenilor din diferite regiuni ale țarii la protestele organizate de Partidul Șor în perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru data de 19 februarie 2023”.
Partidul Șor a condamnat un nou val de represiune și intimidare împotriva activiștilor săi cu o zi înainte de un miting pașnic inițiat de Mișcarea pentru Popor.
„Partidul „ȘOR” condamnă noul val de represalii și intimidare la adresa membrilor și simpatizanților săi, cu doar o zi înaintea mitingului pașnic, programat de Mișcarea Pentru Popor în fața Parlamentului, pentru a-i cere guvernării achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă. Frica animalică a regimului Sandu-PAS față de propriul popor, adus în pragul sărăciei, îi face să folosească toate instrumentele statului polițienesc împotriva cetățenilor pașnici. În această dimineață, au început noi percheziții masive la activiștii noștri din toate localitățile”, a anunțat partidul într-un comunicat.
Partidul a făcut apel la toată opoziția și societatea civilă să se pronunțe împotriva intimidării.
"Ne adresăm către toate formațiunile politice de opoziție, către societatea civilă, să ia atitudine și să condamne ferm intimidarea fără precedent a celor care au voce critică la adresa conducerii țării. Regimul distruge deja orice element al statului de drept în Moldova", se arată în mesaj.
Partidul Șor a făcut apel și la ambasadorii străini, acreditați la Chișinău, să ia atitudine față de încălcarea dreptului la libera întrunire și a pluralismului politic.
"Îi invităm personal să fie prezenți la mitingul pașnic de duminică al Mișcării Pentru Popor, pentru a se convinge de caracterul pașnic al acestuia", se arată în mesaj.
Recean - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Politică
Moldova va revizui acordurile încheiate în cadrul CSI
Fluxul de știri
0