Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sandu și Blinken au discutat despre probleme de securitate

© Photo : Twitter / Secretary Antony BlinkenSandu și Blinken
Sandu și Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Abonare
Maia Sandu și Antony Blinken au avut o întâlnire în cadrul Conferinței de Securitate de la München.
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, au discutat despre probleme de securitate, precum și despre alte probleme importante în marja Conferinței de la Munchen.
„M-am bucurat să-l întâlnesc la Conferința de Securitate de la München pe Antony J. Blinken, Secretarul de stat al SUA, cu care am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi și întreaga regiune, dar și despre eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei și asigurarea securității cetățenilor noștri”, a comunicat serviciul de presă al președintelui Maia Sandu.
De asemenea, Sandu a exprimat recunoștință autorităților americane pentru asistența cuprinzătoare acordată Republicii Moldova.
„Suntem recunoscători poporului american pentru contribuția consecventă la dezvoltarea democrației, a instituțiilor publice și pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienți economic și energetic, dar și mai performanți în domeniul securității", a spus Sandu la o întâlnire cu Blinken.
© Photo : Twitter / Secretary Antony BlinkenSandu și Blinken
Президент Молдовы Майя Санду на встрече с госсекретарем США Энтони Блинкеном - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Sandu și Blinken
Șeful Departamentului de Stat al SUA, la rândul său, a spus că SUA reprezintă securitatea și independența Moldovei.
„Suntem ferm alături de Moldova în sprijinul securității, independenței, integrității teritoriale, eforturilor de reformă foarte importante pe care le fac președintele și guvernul”, a spus secretarul de stat al SUA.
Potrivit acestuia, SUA sunt „profund îngrijorate” cu privire la eforturile Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova.
Экономический форум Россия - Африка. День первый - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Rusia
Economist pentru RT: Rusia și Africa vor avea beneficii din comerțul direct
Fluxul de știri
0