Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu i-a cerut NATO să lupte împreună contra „propagandei ruse” pe internet

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Abonare
Președintele Republicii Moldova a vorbit în discursul său de la Conferința de la München despre neutralitatea țării și lupta împotriva „propagandei ruse” pe rețelele de socializare.
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut țărilor NATO să colaboreze pentru a lupta împotriva propagandei și a dezinformarii ruse pe rețelele de socializare.
Vorbind la panelul de discuție „Parteneriatul pentru Securitate Europeană” de la Conferința de Securitate de la München, Sandu a vorbit din nou despre presupusul plan al Federației Ruse de a aduce oameni din străinătate în Moldova pentru a organiza proteste în țară.
Președintele a numit propaganda și dezinformarea care destabilizează societatea moldovenească drept principala amenințare la adresa democrației în Republica Moldova. În opinia sa, NATO poate oferi asistență Moldovei în combaterea acestor fenomene.
"Cred că ar trebui să lucrăm împreună și să fim mai eficienți în limitarea propagandei rusești... Avem nevoie de abordări comune în tratarea rețelelor de socializare care să nu răspundă solicitărilor Moldovei de propagandă militară și dezinformare, dar cred că o vom fi mai serioși dacă acționăm împreună... După cum am spus, propaganda face cel mai mult rău societății și democrației noastre", a spus Sandu.
Conferința de securitate de la München este un forum anual dedicat securității transatlantice și internaționale. În acest an, evenimentul va reuni peste 45 de șefi de stat și de guvern, precum și peste 70 de miniștri.
Sandu și Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2023
Rusia
Sandu și Blinken au discutat despre probleme de securitate
Fluxul de știri
0