Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian sugerează că Ignatenco n-ar trebui să se teamă de legea cu privire la separatism

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Oleg Serebrian
Abonare
Serebrian sugerează că legea cu privire la separatism nu va funcționa față de toți reprezentanții Tiraspolului.
CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. După negocierile care au avut loc azi cu participarea reprezentanților politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a fost nevoit să sugereze că legea privind separatismul este adoptată mai mult așa, ca să fie, pentru că astfel de legi au și alte state.
Serebrian a insistat că, în opinia autorităților de la Chișinău, această lege nu este o piedică pentru dialogul cu Tiraspolul.
„Și în țările care fac parte din Consiliul Europei și în multe țări CSI sunt astfel de legi, inclusiv în Federația Rusă. De ce, dacă în Rusia o astfel de lege este ceva normal, sau, să zicem, în Letonia, Norvegia sau Georgia, atunci de ce la noi nu ar putea fi adoptată?”, a comentat Serebrian.
El a dat asigurări că legea cu pricina nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru cetățenii care locuiesc și activează în stânga Nistrului.
Totodată, Serebrian a subliniat că speră că următoarea întâlnire a reprezentanților politici, adică întâlnirea sa cu Vitali Ignatiev, reprezentantul autorităților separatiste de la Tiraspol, care urmează să aibă loc la Chișinău, se va desfășura cu succes. Ceea ce înseamnă că legea nu va fi aplicată față de reprezentanții autorităților separatiste de la Tiraspol.
Vitali Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Politică
Legea cu privire la separatism periclitează dialogul Chișinăului cu Tiraspolul
Fluxul de știri
0