Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Legea cu privire la separatism periclitează dialogul Chișinăului cu Tiraspolul

© Sputnik / Rodion ProcaVitali Ignatiev
Vitali Ignatiev - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Abonare
Legea cu privire la separatism ar putea crea bariere imposibil de depășit pentru continuarea dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului.
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. „Legea cu privire la separatism” este un instrument de presiune și represiune împotriva oricărui reprezentant al Transnistriei, a declarat șeful Externelor de la Tiraspol, Vitali Ignatiev în cadrul întâlnirii reprezentanților politici ai celor două maluri ale Nistrului.
„Aceasta ar putea crea bariere imposibil de depășit pentru continuarea dialogului normal, constructiv și bazat pe respect reciproc”, a menționat Ignatiev, subliniind că „legea cu privire la separatism” este o încălcare grosolană a principiilor procesului de negocieri și Declarației universale a drepturilor omului.
În cadrul unei vizite recente în regiunea transnistreană, președintele în exercițiu al OSCE, Bujar Osmani, a subliniat importanța păstrării procesului de negocieri.
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Politică
Serebrian va merge la Tiraspol la scurt timp după inaugurarea noului guvern
Fluxul de știri
0