Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian va merge la Tiraspol la scurt timp după inaugurarea noului guvern

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Serebrian
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Abonare
Pe ordinea de zi a întâlnirii este inclusă legea separatismului, adoptată de majoritatea parlamentară PAS și care a tensionat relația cu regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Presa de la Chișinău scrie că vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, care își păstrează funcția aceasta și în guvernul format de Dorin Recean, va merge la Tiraspol după ce vor fi epuizate toate procedurile formale de constituire a noului guvern.
În stânga Nistrului, Serebrian urmează să aibă o discuție cu șeful instituției din cadrul administrației de la Tiraspol, ce se ocupă cu relațiile externe, Vitali Ignatiev. Este vorba despre consultări în formatul 1+1. Pe ordinea de zi a întâlnirii este inclusă legea separatismului, adoptată de majoritatea parlamentară PAS și care a tensionat relația cu regiunea transnistreană.
Surse informate din cadrul guvernării susțin că nu toți cei care fac parte din echipa de guvernare a PAS sunt încântați de această lege, care le creează probleme serioase în activitatea instituțiilor de care poartă răspundere. Printre demnitarii a căror activitate e cea mai afectată se numără cei de la reintegrare și de la agricultură.
Unul dintre artizanii acestei legi este deputatul Oazu Nantoi, cunoscut pentru declarații scandaloase și pentru inițiative care pot pune în pericol securitatea Republicii Moldova.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Politică
Sandu recunoaște că cetățenii moldoveni sunt pentru neutralitate
Fluxul de știri
0