Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ignatiev: Chișinăul nu poate garanta că „legea separatismului” nu va fi aplicată

© Sputnik / Rodion ProcaВиталий Игнатьев
Виталий Игнатьев - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Abonare
Reprezentanților Tiraspolului nu le pot fi date garanții clare că „legea separatismului” nu va fi aplicată împotriva lor, a declarat reprezentantul politic al autorităților transnistrene, Vitali Ignatiev.
CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. „A fost o încercare de a spune că această lege nu va fi aplicată împotriva transnistrenilor, însă a ea a sunat extrem de neconvingător. Drept urmare, reprezentantul Republicii Moldova nu a putut răspunde la întrebările noastre", a declarat Ignatiev după întrevederea de vineri cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian.
Ignatiev a precizat că următoarea întâlnire ar urma să aibă loc în capitala Republicii Moldova, dar nici reprezentantul Chișinăului și nici OSCE nu pot garanta că reprezentanții Tiraspolului nu vor fi reținuți sau supuși unor acțiuni ale organelor de forță.
Reprezentantul Tiraspolului a făcut referire și la afirmațiile unor reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, care ar fi spus că orice reprezentant al administrației din stânga Nistrului ar putea fi cercetat în baza legii cu privire la separatism.
„Problema este foarte acută și gravă și necesită o intervenție serioasă la nivel politic pentru a preveni o catastrofă și încălcarea drepturilor și intereselor cetățenilor transnistreni”, a conchis Ignatiev.
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Politică
Serebrian: Chișinăul dorește o soluție exclusiv pașnică în conflictul transnistrean
Fluxul de știri
0