Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria importă mai multe gaze din Rusia

© Sputnik / Stringer /  / Accesați arhiva multimediaZăcământ de gaze, arhiva foto
Zăcământ de gaze, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Austria a crescut importurile de gaze rusești, arată un raport al Ministerului austriac al Energiei.
CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Ponderea gazelor rusești din importurile de energie din Austria s-a ridicat la 71% în decembrie faţă de 41% cu o lună mai devreme, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul austriac al Energiei.
În octombrie, raportul a fost de 77% din Rusia și 23% din alte surse. Acum un an în februarie, livrările rusești au fost de 79%, în timp ce livrările din alte surse au constituit 21%. Datele au fost obținute din rapoarte pentru autoritatea de reglementare E-Control, a menţionat ministerul, potrivit RT.
La sfârșitul anului trecut, directorul general al concernului austriac din domeniul energiei Energie AG, Werner Steinecker, a declarat că Viena este încă puternic dependentă de livrările Moscovei, în ciuda faptului că guvernul spune altceva. El a spus reporterilor că nu este adevărat ceea ce se pretinde, că a fost redusă la 20% dependenţa de gazele rusești.
Potrivit lui Steinecker, gazul rusesc este importat de Europa „pe ocolite” și nu mai este descris ca fiind „gaz rusesc”. Vorbim despre „etichetare falsă”, care este „sută la sută”, a adăugat acesta.
Steinecker a mai spus că SUA vor continua să mențină ridicate costurile gazelor pentru regiune, din cauza contractelor sale pe termen de 20 de ani, de tipul „ia sau plăteşte”. El a menționat că Washingtonul profită de furnizarea de gaze naturale lichidate (LNG) costisitoare și a împiedicat relaţiile bune dintre Rusia și Europa.
Între timp, Federația Industriilor Austriece a avertizat anterior că suspendarea livrărilor de gaze rusești va fi „o lovitură serioasă” pentru bunăstarea poporului austriac, deoarece amenință în jur de 300.000 de locuri de muncă.
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Politică
Serebrian va merge la Tiraspol la scurt timp după inaugurarea noului guvern
Fluxul de știri
0