Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa germană arată că Biden a aruncat în aer Nord Stream ca să înghețe nemții

© Sputnik / Stringer /  / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La o săptămînă după ce a arătat că gazoductul Nord Stream a fost aruncat în aer de americani, legendarul jurnalist Seymour Hersh spune că Joe Biden a aruncat în aer gazoductele Nord Stream pentru a îngenunchea Germania.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik, Marius Holdean. Într-un amplu interviu publicat de Berliner Zeitung, Seymour Hersh spune că ”Biden a aruncat in aer Nord Stream ca să înghețe germanii”, ca să taie legăturile Germaniei cu Rusia și pentru a obține un nou mandat.
Jurnalistul de investigație Seymour Hersh a publicat pe 8 februarie o investigație conform căreia atacurile asupra conductelor Nord Stream au fost executate de guvernul SUA cu sprijinul Norvegiei. Publicistul berlinez Fabian Scheidler a vorbit cu Seymour Hersh pentru Berliner Zeitung și a publicat un interviu exploziv, care aduce noi detalii și acuzații grave, arată Inpolitics, care evidențiază cele mai importante declarații.
”La sfîrșitul lui septembrie 2022, opt bombe urmau să fie detonate lîngă insula Bornholm din Marea Baltică, dintre care șase au explodat într-o zonă destul de plată. Au distrus trei dintre cele patru conducte majore Nord Stream 1 și 2. Conducta Nord Stream 1 a furnizat Germaniei și altor țări ale Europei gaze naturale foarte ieftine, mulți ani. Și apoi a fost aruncată în aer, la fel ca și Nord Stream 2, iar întrebarea a fost cine a făcut-o și de ce”, spune el în interviu.
Jurnalistul descrie apoi tot procesul desfășurat în SUA pe această temă, pentru ca în final să explice că ”la Casa Albă au fost întotdeauna obsedați de realegere și au vrut să cîștige războiul, au vrut să obțină o victorie, au vrut ca Ucraina să cîștige într-un fel magic. S-ar putea să fie unii oameni care cred că poate este mai bine pentru economia noastră dacă economia germană este slabă, dar asta e o nebunie. Cred că am fost prinși în ceva care nu va funcționa, războiul nu se va termina bine pentru acest guvern”, a adăugat jurnalistul.
El a mai spue că ceea ce știe e că nu există nicio posibilitate ca acest război să se termine ”așa cum ne dorim și nu știu ce vom face în viitor”.
”Mă sperie că președintele a fost dispus să facă așa ceva. Iar oamenii care conduceau acea misiune știau că președintele era conștient de ceea ce face poporului german, că îi pedepsește pentru un război care nu mergea bine. Și pe termen lung, acest lucru nu numai că îi va afecta reputația de președinte, dar va fi și foarte dăunător din punct de vedere politic. Va fi un stigmat pentru SUA(…)
Aș spune mai direct: oamenii implicați în operațiune au văzut că președintele dorea să înghețe Germania pentru obiectivele sale politice pe termen scurt, iar asta i-a îngrozit. Vorbesc despre americani care sunt foarte loiali Statelor Unite. CIA, așa cum am spus în articolul meu, lucrează pentru guvernanți, nu pentru constituție(…) Biden a decis să expună Europa la frig pentru a sprijini un război pe care nu îl va cîștiga. Acest lucru este nefast pentru mine”, a fost acuzația șoc lansată de reputatul jurnalist american în interviul acordat presei germane.
Locul scurgerii gazelor după atacul terorist asupra uneia dintre conductele Nord Stream - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Internațional
Rusia solicită o investigaţie ONU cu privire la exploziile care au distrus Nord Stream
Fluxul de știri
0