Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO va desfășura exerciții în România

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2023
Abonare
Secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice a declarat că NATO va derula exerciții în România în primăvara acestui an, în scopul testării posibilității transformării grupului său de luptă într-o brigadă.
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Mircea Geoană a explicat că Alianța Nord Atlantică va desfășura exerciții pe teritoriul României în cel mai scurt timp, adică în această primăvară.
Potrivit secretarului general adjunct al NATO, scopul acestor exerciții este acela de a transforma grupul său de luptă într-o brigadă
Geoană a declarat că dorește să salute faptul că Franța și alți aliați, împreună cu țara gazdă, România, se pregătesc foarte serios să creeze condiții pentru ca acest grup de luptă să fie adus la nivelul unei brigăzi, dacă este necesar.
”Acest lucru va fi testat în timpul exercițiilor pe care le vom desfășura în România în această primăvară”, a spus Geoană, potrivit adevarul.ro.
În legătură cu evenimentele din Ucraina, în Bulgaria, România și Slovacia au fost înființate grupuri de luptă multinaționale NATO. În urmă cu mai bine de cinci ani, alianța a început să creeze grupuri de nivel de batalion de până la o mie de oameni în Polonia și în cele trei țări baltice.
Drapelul NATO - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Editoriale
NATO pregătește Europa pentru a o trimite la război
Fluxul de știri
0