Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sancțiunile occidentale aduc Rusia și India mai aproape

© Sputnik / Host photo agency / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaMilitari indieni, pe Piața Roșie din Moscova, la Parada de 9 mai
Militari indieni, pe Piața Roșie din Moscova, la Parada de 9 mai - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Abonare
Cele două ţări şi-au aprofundat legăturile economice în ciuda presiunii din partea Occidentului, a declarat ambasadorul rus în India, Denis Alipov.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei au dus la o mai strânsă cooperare economică între Moscova și New Delhi, potrivit ambasadorului rus în India, Denis Alipov.
„Vorbind despre creșterea explozivă și la un nivel record a cooperării noastre în domeniul energetic, al livrărilor de petrol, ar fi potrivit să spunem că sancțiunile care au fost introduse și extinse împotriva noastră au avut, în acest caz, efectul opus și au devenit un catalizator pentru relațiile noastre comerciale”, a declarat Alipov marți, potrivit RT.
Ambasadorul a menţionat că New Delhi „va continua să fie interesat de menţinerea acestei relaţii la nivel ridicat”. „Desigur, suntem interesați de acest lucru ... Avem o cooperare foarte extinsă, cuprinzătoare, inclusiv în domeniul economic și al comerțului”, a adăugat Alipov.
Totodată, diplomatul rus a salutat dinamica pozitivă în cooperarea celor două ţări în sectorul construcțiilor, precum și în domeniul petrochimic, feroviar și al ingineriei grele. El a mai spus că legăturile şi în alte domenii precum industria minieră, agricultura și tehnologiile de informații și comunicaţii sunt, de asemenea, exemple de consolidare a cooperării.
Potrivit lui Alipov, comerțul bilateral dintre cele două ţări s-a dezvoltat dinamic, atingând un record de 35 de miliarde de dolari. „Nu a existat niciodată o astfel de cooperare în istoria relațiilor dintre Rusia şi India”, a mai spus ambasadorul.
OTSC - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Internațional
OTSC: Occidentul încearcă să submineze situația în jurul organizației
Fluxul de știri
0