Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OTSC: Occidentul încearcă să submineze situația în jurul organizației

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaOTSC
OTSC - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Abonare
Statul Major al OTSC declarat că Occidentul subminează situația în zona de responsabilitate a organizației.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Occidentul subminează situația în zona de responsabilitate a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, numărul forțelor de coaliție pe flancul estic al blocului NATO a crescut de 2,5 ori, până la 33 de mii de persoane, a declarat șeful Statului Major Comun al OTSC, Anatoli Sidorov.
„Situația în zona de responsabilitate a OTSC, din păcate, se caracterizează ca fiind complicată și tensionată. Principala sursă de provocări și amenințări la adresa securității militare este activitatea distructivă a unei părți a elitelor occidentale, îndreptată spre subminarea situației din jurul organizației și din interiorul unor state membre aparte ale acesteia”, a spus el la o conferință de presă.
Sidorov a indicat asupra creșterii contingentului NATO în Europa de Est. Astfel, potrivit spuselor sale, din februarie anul trecut, componența numerică a forțelor coaliției în această parte a continentului a crescut de 2,5 ori, de la 13 la 33 de mii de persoane, dintre care aproximativ 15 mii sunt militari americani.
Șeful Statului Major a mai menționat că exercițiile OTSC „Frăția Indestructibilă” vor avea loc în Kîrgîzstan. Autoritățile armene au refuzat anterior să desfășoare manevre pe teritoriul republicii.
În afară de aceasta, organizația intenționează să organizeze exerciții comune și speciale în Belarus pentru „pregătirea diverselor componente ale războaielor forțelor colective OTSC”. În același timp, după cum a subliniat Sidorov, el nu știe nimic despre posibilitatea implicării forțelor colective în participarea la operațiunea militară rusească din Ucraina.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Editoriale
Luptă aeriană deasupra Americii: NORAD nu exclude extratereștrii
Fluxul de știri
0