Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: retorica despre „lovitura de stat de la Chișinău” e pentru a deturn atenția

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Serghei Lavrov
Abonare
Lavrov: prin retorica sa despre o eventuală lovitură de stat, Chișinăul deturnează atenția de la colapsul în politica sa internă.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Prin intensificarea retoricii despre pretinsa lovitură de stat pe care chipurile ar pune-o la cale Rusia în Moldova, Chișinăul vrea să scape de acuzațiile pentru colapsul politicii sale social-economice, care provoacă nemulțumirea cetățenilor țării, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Anterior Președintele Moldovei, Maia Sandu, a declarat că ar avea loc pregătiri pentru o pretinsă schimbare a ordinii constituționale și a îndemnat parlamentul să înăsprească legislația în domeniul securității. Înainte de aceste declarații ale Maiei Sandu, Vladimir Zelenski, vorbind în fața Comisiei Europene, a declarat că serviciile de spionaj ucrainene ar fi interceptat chipurile un „plan al Rusiei” de „distrugere a ordinii democratice” în Moldova și că partea ucraineană a prevenit-o pe cea moldovenească despre aceasta.
„Prin intensificarea acestei retorici, pe care Chișinăul încearcă actualmente să o agite la maximum, vorbind despre careva date confidențiale privind unele provocări pe care noi le-am planifica, lovituri de stat, bineînțeles, guvernarea Sandu, în care, alături de ea, practic toți sunt și cetățeni români, doresc să evite acuzațiile pentru prăbușirea politicii social-economice, care provoacă tot mai multă nemulțumire în societate”, a declarat Lavrov miercuri într-o luare de cuvânt în fața Dumei de Stat a Rusiei.
El a remarcat și „tendința maniacală a Kievului și a celor care-l conduc” de a submina pozițiile Rusiei în mecanismul „5+2”, care se ocupă de reglementarea transnistreană, precum și să slăbească legăturile Rusiei cu Găgăuzia, să acuze Rusia pentru toate necazurile Moldovei și să ceară retragerea pacificatorilor ruși care păzesc depozitele gigantice de muniții din Colbasna.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2023
Politică
Jurnalist român: Teza loviturii de stat de la Chișinău arată frica de viitor a Maiei Sandu
Fluxul de știri
0