Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Reacția MAE rus la declarațiile Maiei Sandu privind riscurile de destabilizare a Moldovei

© Sputnik / Alexey KudenkoMAE rus
MAE rus  - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Abonare
MAE rus a venit cu o reacție la declarațiile Maiei Sandu privind riscurile de destabilizare Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Ministerul rus de Externe a calificat nefondate declarațiile Maiei Sandu despre planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, scrie RIA Novosti.

„Declarațiile Chișinăului sunt absolut nefondate și fără probe. Federația Rusă nu amenință securitatea Moldovei și nu încearcă destabilizarea în țară”, anunță MAE rus.

Potrivit unui comunicat transmis de diplomația de la Moscova, astfel de afirmații „sunt construite în spiritul tehnicilor clasice care sunt adesea folosite de Statele Unite, alte țări occidentale și Ucraina”.
Mai mult, ministerul rus de Externe afirmă că Kievul ar fi lansat această dezinformare pentru a atrage Chișinăul într-o confruntare dură cu Rusia.
„La rândul lor, autoritățile moldovenești au confirmat acest fals pentru a folosi mitul amenințării rusești, de a distrage atenția cetățenilor moldoveni de la problemele interne cauzate, în primul rând, de cursul social-economic eșuat al actualei guvernări pentru a întări lupta împotriva oponenților politici”, este specificat în comunicatul Ministerului rus de Externe.
În context, MAE rus respinge categoric declarațiile președintelui Maia Sandu, despre care precizează că sunt niște insinuări.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse face apel către autoritățile moldovenești să dea dovadă de înțelepciune de oameni de stat, să nu cedeze provocărilor din afară și să se ghideze în acțiunile lor de interesele cetățenilor țării.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova
Fluxul de știri
0