Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist român: Ori spui Maia Sandu, ori spui Volodimir Zelenski, tot una

© Photo : The Presidential Office of UkraineSandu - Zelenski
Sandu - Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dan Tomozei susține că președintele Republicii Moldova se dovedete a fi nu doar naivă și iresponsabilă, ci chiar un pericol pentru propriul popor, pentru propria țară. Asemănarea cu președintele Ucrainei.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Jurnalistul Dan Tomozei spune că Maia Sandu a reușit, într-o singură declarație, să atace patru țări și sistemul democratic intern: Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru, ”doar pentru că actorul sinucigaș de la Kiev, Volodinir Zelenski, i-a trimis un document pregătit de serviciilor de informații ucrainene (sîc!)”.
Potrivit declarațiilor de ieri … “Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău.”
În opinia lui Tomozei, ieșirea de luni, 13 februarie 2023, a Maiei Sandu poate reprezenta o demonstrație clasică de predare de bună voie în mâinile și interesul partenerilor strategici: SUA și UE.
”Succint, Maia Sandu a primit ordin să atace Rusia și Belarus – țări deja vizate de Occidentul colectiv, dar și Serbia și Muntenegru – țări care prin intermediul liderilor lansează public apeluri la reținere și dialog, în cadrul războiului din Ucraina”, scrie Tomozei.
Jurnalistul se întreabă ce interes are Republica Moldova să declanșeze dispute diplomatice cu Serbia și Muntenegru și ajunge la concluzia că nici unul și subliniază că între Republica Moldova și cele două țări se află România, unde Iohannis, Ciucă, Aurescu și invizibilul Tîlvăr (de la Apărare), apără nu doar poporul român, ci toată Europa, mai ceva decât o face Ucraina.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Internațional
Costurile de transport de benzină în Occident au explodat după embargoul impus Rusiei
Prin urmare, spune Tomozei, ”doamna Sandu a primit un mesaj în plic, pe care l-a citit, exact la Iohannis, considerându-se informată și brusc … clarificată!”
Mai mult, Tomozei subliniază că nimic din mesajul președintelui Maia Sandu nu a lăsat să se înțeleagă că fie și o singură persoană, parte în “mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale”, ar fi fost reținută pentru cercetare.
În opinia jurnalistului, aici este făcut pasul și mai grav, președintele Republicii Moldova ”atacând inadmisibil sistemul democratic intern, o dată ce vorbește despre ‘așa-numita opoziție’, “care ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.
Concluzia lui Tomozei este că Maia Sandu este deranjată de opoziție, de critici, de presa și Internetul care nu se aliniază așa cum trebuie, de absolut oricine și orice.
”Ori spui Maia Sandu, ori spui Volodimir Zelenski, tot una. La Kiev a fost impusă dictatura personală a unui actor-porno dirijat de SUA, la Chișinău urmează să fie impusă dictatura unei pasionate de “Societatea deschisă” pe model Soros: dictatură cu etichetă democratică”, a explicat Tomozei.
Fluxul de știri
0