Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ghana a devenit noua participantă la Concursul de fotojurnalism Stenin

© Sputnik / Ignasio Amikoni / Accesați arhiva multimediaConcursul de fotojurnalism Stenin
Concursul de fotojurnalism Stenin - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru participarea la concursul Stenin au fost depuse deja în jur de o sută cincizeci de cereri din câteva zeci de țări.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Pe site-ul Concursului internațional de fotojurnalism în memoria lui Andrei Stenin (http://stenincontest.ru) continuă primirea lucrărilor pentru anul 2023. Până la încheierea înscrierii au mai rămas două săptămâni și comitetul de organizare al concursului anunța primele date intermediare cu privire la cererile depuse.
De la sfârșitul lunii decembrie 2022, pentru participarea la concurs au fost depuse în jur de 150 de cereri din câteva zeci de țări. Pentru prima dată de la lansarea sa în 2014, la concursul Stenin este anunțată prezența fotografilor din Ghana. Participarea continentului african la concursul din 2023 este reprezentată de asemenea de Nigeria, Camerun, Kenya și Algeria. Printre alte țări participante sunt Rusia, China, India, SUA, Ecuador, Iran, Bangladesh, Italia, Spania, Franța, Elveția și altele.
Cea mai populară printre participanții la concurs rămâne în continuare nominalizarea „Planeta mea” – la ea au fost depuse deocamdată cel mai mare număr de lucrări. Aceasta este urmată la mare distanță de nominalizarea „Știri principale”. Printre primele patru nominalizări sunt de asemenea „Sport” și „Portret. Un erou al timpului nostru”.
© Sputnik / Gustavo Valiente / Accesați arhiva multimediaConcursul de fotojurnalism Stenin
Открытие выставки победителей конкурса им. Андрея Стенина в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Concursul de fotojurnalism Stenin
Înscrierea la concurs este deschisă până pe 28 februarie 2023, ora 23:59, ora Moscovei, inclusiv. Profesioniștii din domeniul fotografiei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 33 de ani, își pot depune lucrările pe site-ul concursului, în limbile rusă (http://stenincontest.ru), engleză (https://stenincontest.com) și chineză (https://cn.stenincontest.com), la patru nominalizări: ”Știri principale”, ”Sport”, ”Planeta mea” și ”Portret. Un erou al timpului nostru” și două categorii – „Lucrări separate” și „Serii”.
Fondul de premii al concursului în 2023 va constitui 125, 100 și 75 de mii de ruble pentru locurile unu, doi și trei la fiecare nominalizare. Câștigătorul premiului principal al Concursului ”Stenin” - Grand Prix - va primi 700 de mii de ruble.

Despre concurs

Concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin”, organizat de grupul media ”Rossia Segodnia” sub egida Comisiei Federației Ruse pentru UNESCO, își propune să sprijine tinerii fotografi și să atragă atenția societății asupra scopurilor fotojurnalismului modern. Aceasta este o platformă pentru tineri fotografi – talentați, sensibili și deschiși pentru tot ce este nou, unde ei ne atrag atenția asupra oamenilor și evenimentelor din preajma noastră.
Partenerii media internaționali ai competiției sunt: ​​Agenția de presă și radio Sputnik (Internațional), canalul TV și portalul RT (Internațional), mediaholdingul Independent Media (Africa de Sud), Agenția de presă ANA (Africa de Sud), Shanghai United Media Group (SUMG) (China), portalul Internet al ziarului China Daily (China), portalul Internet The Paper (China), reţeaua media Al Mayadeen (Liban).
MAE rus  - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Moldova și Rusia
Reacția MAE rus la declarațiile Maiei Sandu privind riscurile de destabilizare a Moldovei
Fluxul de știri
0