Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germanii îşi părăsesc ţara în caz de război

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLDrapelul Germaniei
Drapelul Germaniei - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Circa 24% dintre germani declară că vor părăsi imediat țara în caz de război şi doar 5% spun că îşi vor apără ca voluntari țara.
BUCUREŞTI, 14 feb – Sputnik. Peste 20% dintre germani sunt pregătiți să părăsească țara în caz de război, potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie contractat de DPA, realizat de compania YouGov în rândul a 2.000 de germani adulți, care a fost publicat de ziarul Berliner Zeitung.
Potrivit sondajului, doar unul din zece dintre cei chestionați a spus că este pregătit să apere țara în caz de agresiune împotriva acesteia. Doar cinci la sută au spus că o vor face în mod voluntar și șase la sută – la recrutare și pregătire. Douăzeci și patru la sută dintre respondenți au spus că vor părăsi țara cât mai curând posibil.
Ziarul notează că fiecare al patrulea german cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, sau mai mult de șase milioane de cetățeni, ar părăsi țara, deoarece majoritatea tinerilor din țară nu pot concepe războiul, văzându-l ca pe o relicvă flagrantă a trecutului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2023
Internațional
Costurile de transport de benzină în Occident au explodat după embargoul impus Rusiei
Fluxul de știri
0