Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Țările occidentale nu respectă principiul egalității

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov: Occidentalii „intra imediat în tufișuri” când vorbesc despre democrație în arena internațională
BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik. Nici Statele Unite, nici aliații săi occidentali nu respectă principiul egalității, ei se consideră mai presus de toate, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
„De îndată ce o conversație despre democrație începe pe arena internațională, occidentalii „intră imediat în tufișuri.” Carta ONU afirmă că Organizația mondială se bazează pe principiul egalității suverane a statelor. Nici Statele Unite, nici aliații lor occidentali nu au vreun respect pentru asta. Ei se consideră mai presus de orice”, a spus el într-un interviu pentru lecția de informare și educație în cadrul emisiunii „O discuție importantă”, dedicată subiectului „Rusia și lumea”.
„De fiecare dată când președintele lor vorbește unui public în masă, sigur va suna gândul că America este singura și singura, că este o putere excepțională și numai ea poate menține lumea în formă bună, în norma, că dacă ar fi nu pentru America, atunci ar fi un haos mondial. Filosofia unui dictator, un monopol. Deloc filosofia unui stat care se bazează pe cooperare, democrație, căutarea unui echilibru de interese, formarea unui sistem mondial stabilit care se va baza pe mai multe fundamente”, a adăugat Lavrov.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Internațional
Pușkov: Admiterea Ucrainei în NATO va pune alianța în pragul războiului cu Rusia
El și-a amintit cuvintele consilierului american pentru securitate națională John Sullivan , care în 2019, deși se afla într-o poziție diferită, a scris într-unul dintre articole că excepționalismul american nu ar trebui să permită accentuarea identității istorice și etnice a altor popoare, ci ar trebui promovat în întreaga lume, o înțelegere comună a democrației pentru toate popoarele.
"O recunoaștere sinceră destul de serioasă a beneficiilor pe care America vrea să le aducă tuturor celorlalți. Și ea vrea să aducă pe toată lumea într-un stat care va fi de înțeles pentru americani înșiși și care va forma alte popoare după propria imagine și asemănare, suprimând, ca s-a spus direct, identitatea lor istorică și etnică”, a explicat Lavrov.
În opinia sa, este necesar să se asigure consimțământul prin metode democratice, dar nu neapărat prin metodele acelei democrații, pe care Occidentul o consideră singura adevărată.
Fluxul de știri
0