Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scenarii din spațiu: Partidul Șor a comentat declarațiile lui Sandu

© Sputnik / OsmatescoTauber
Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
Tauber a făcut apel la toate partidele din Moldova să participe la acțiunea de protest a „Mișcării pentru Popor” de duminica viitoare.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Maia Sandu și bandiții ei de la guvernare împing Republica Moldova spre haos și, pentru a se menține la putere, sunt gata să provoace chiar și un război civil. Despre asta a anunțat astăzi deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, într-un briefing de presă, ca reacție la declarațiile șefei statului, care a cerut atribuții suplimentare pentru SIS și Procuratura Generală, pentru a preveni destabilizări.
În opinia sa, nu întâmplător a ieșit Sandu în ziua în care „Mișcarea Pentru Popor” a anunțat pentru ziua de duminică, 19 februarie.
"Regimul tiranic al Maiei Sandu a înțeles la ce cote înalte a ajuns nemulțumirea poporului, care îi cere Guvernului să achite facturile pentru trei luni de iarnă. Sandu și regimul ei tiranic au conștientizat că cetățenii nu vor pleca și de această dată capul, pentru a fi prostiți cu sperieturi, astfel vor ieși în stradă, să-și ceară respectarea drepturilor și achitarea de către Guvern a facturilor. Și, pentru a-și menține puterea, Maia Sandu și PAS sunt gata de orice, inclusiv să închidă forțat gura la aproape 80 la sută din populația țării, care nu este mulțumită de situația din țară", a spus Tauber.
De asemenea, Tauber a îndemnat toate forțele politice din opoziție, inclusiv Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Vladimir Voronin și toți deputații socialiști, comuniști, membrii și simpatizanții PSRM și PCRM, către primarul Ion Ceban, către fostul premier Ion Chicu și simpatizanții formațiunii pe care cei doi le conduc, dar și către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, către Mark Tkaciuk și Congresul civic, Andrei Năstase, Dinu Plângău și Platforma „DA”, de a susține Mișcarea Pentru Popor și inițiativa acesteia de a obliga Guvernul să achite facturile populației pentru lunile de iarnă.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova
Fluxul de știri
0