Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi proteste în Capitală: Opoziția anunță reluarea mitingurilor anti-guvernamentale

© Sputnik / Osmatescoimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
Mișcarea pentru Popor scoate oamenii în stradă. Astfel, pe 19 februarie, va avea loc un miting în fața Parlamentului
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Din data de 19 februarie în Capitală se reiau mitingurile împotriva actualei guvernări de la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții "Mișcarea pentru Popor".
Mitingul va fi organizat cu scopul de a atrage atenția guvernării și de ai obliga să achite facturile pentru lunile de iarnă pentru căldură, lumină și gaz.
"Această inițiativă, de a ieși și de a ne exprima poziția, vine în primul rând de la cetățenii noștri, care ne-au îndemnat să fim mai activi. Sărbătorile de iarnă s-au terminat și, din păcate, problemele oamenilor rămân aceleași", a spus Marina Tauber.
În cadrul evenimentului, reprezentanții „Mișcării pentru Popor” au spus că această inițiativă pentru achitarea facturilor de către Guvern a strâns deja peste 143.000 de semnături.
Potrivit reprezentantului „Mișcării” Serghei Mișin, inițiativa a fost susținută nu doar de cei care locuiesc în Moldova, dar și de compatrioții din străinătate, care „nu de bunăvoie au mers acolo la muncă”.
„Reprezentanții Diasporei au lansat o petiție online pentru a strânge semnături și a obliga Guvernul să plătească facturile oamenilor pentru trei luni de iarnă. Facem apel la toți cei care trăiesc astăzi și lucrează în afara Republicii Moldova: alăturați-vă acestei petiții online”, a spus Mișin.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Moldova și Rusia
Ambasadorul rus la Chișinău: Rusia este deschisă pentru negocieri cu Moldova
Fluxul de știri
0