Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul rus la Chișinău: Rusia este deschisă pentru negocieri cu Moldova

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Abonare
Ambasadorul Vasnețov: Rusia este deschisă să discute orice problemă cu Moldova
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Rusia rămâne deschisă să discute orice probleme cu Moldova, care, din proprie inițiativă, a suspendat dialogul cu Moscova, a declarat ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, într-un interviu exclusiv pentru RIA Novosti.
Joi, 10 februarie, a fost Ziua Muncitorului Diplomatic al Rusiei. Relațiile diplomatice dintre Federația Rusă și Republica Moldova au fost stabilite la 6 aprilie 1992. Baza contractual-juridica a relațiilor are până în prezent peste 180 de documente.
„Din păcate, anul acesta dialogul politic bilateral, precum și cooperarea pe platforme multilaterale, inclusiv în spațiul CSI, a fost suspendată. Dar aceasta este alegerea Chișinăului. Moscova nu a fost închisă și este încă pregătită pentru cooperare. Partea rusă este întotdeauna deschisă să discute orice problemă cu partenerii moldoveni. Sunt convins că experiența acumulată de-a lungul celor 31 de ani de relații diplomatice dintre Rusia și Moldova va topi gheața neînțelegerii care s-a format acum”, a spus Vasnețov.
Ambasadorul Federației Ruse a subliniat că popoarele Rusiei și Moldovei sunt legate de o prietenie veche de secole, sunt unite prin relații strânse, dar în multe privințe și de familie.
Sondajele de opinie din Moldova arată că peste 60% din populația țării este în favoarea unor relații strânse cu Rusia, alți 21% consideră că este nevoie de relații cel puțin neutre.
De asemenea, aproape 65% sunt în favoarea dezvoltării relațiilor economice cu Federația Rusă. Autoritățile moldovenești au afirmat în repetate rânduri că din februarie 2022, relațiile cu Moscova au fost practic înghețate și se mențin doar la nivelul misiunilor diplomatice.
Interviul integral îl găsiți AICI!
Олег Владимирович Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Politică
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a vorbit despre problema reglementării transnistrene
Fluxul de știri
0