Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pușkov: Admiterea Ucrainei în NATO va pune alianța în pragul războiului cu Rusia

© AP Photo / Rahmat Gulimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Abonare
Admiterea Ucrainei în NATO va pune alianța în pragul războiului cu Rusia, a declarat Pușkov.
BUCUREȘTI, 12 feb - Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO ar pune alianța pe un prag permanent de război cu Federația Rusă și ar slăbi foarte mult alianța, a declarat Alexei Pușkov, șeful Comisiei pentru politica informațională și relațiile cu mass-media a Consiliului Federației.
„Recepția ei (Ucrainei – n.red.) ar pune într-adevăr alianța într-un prag permanent de război cu Rusia și ar transforma NATO într-un banal ostatic al pretențiilor teritoriale, militare și de altă natură ale Ucrainei”, a scris el pe canalul său Telegram.
Pușkov a mai menționat că „cu ajutorul polonezilor și al statelor baltice, Ucraina va suge toată zeama din țările NATO și va transforma alianța într-un mecanism de pregătire a unui mare război între Occident și Rusia”.
Anterior, politologul american de autoritate Robert Kaplan a declarat într-un interviu pentru La Stampa că, dacă Ucraina cedează Federației Ruse, NATO și UE vor trebui să accepte țara cu toate consecințele imprevizibile și complexe.
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Rusia
Medvedev prezice un rezultat deplorabil pentru Europa
Fluxul de știri
0