Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, despre declarațiile lui Sandu privind destabilizarea

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a condamnat declarația președintelui Sandu, pe care o cataloghează ca fiind iresponsabilă.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă categoric declarația iresponsabilă a Președintelui Maia Sandu, făcută în cadrul unui briefing din 13 februarie 2023, potrivit căreia Federația Rusă ar pregăti o destabilizare a Republicii Moldova cu implicarea unor „diversioniști cu pregătire militară”.

"Dacă SIS dispune de dovezi în acest sens, acestea trebuie prezentate publicului. În caz contrar, astfel de declarații pot fi considerate o provocare ce are ca scop atragerea Moldovei într-un conflict militar, isterizarea societății, intimidarea opoziției și intensificarea represiunilor politice împotriva tuturor celor nemulțumiți din interiorul țării. (...) Chiar dacă admitem că există astfel de „grupuri subversive”, legislația în vigoare prevede pârghii de contracarare a activității lor și nu este necesară o extindere neconstituțională a împuternicirilor SIS, care automat se transformă într-o poliție politică. Nu excludem că sarcina principală a SIS va deveni nu asigurarea securității naționale, ci lupta cu cei care gândesc altfel și „vânătoarea de vrăjitoare", anunță BCS.

Potrivit BCS, declarațiile nefondate ale Maiei Sandu creează posibilitatea de a reprima activitatea forțelor de opoziție care nu sunt pe placul autorităților, inclusiv a acțiunilor de protest.
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor constată o amenințare gravă la adresa statului de drept și de instaurare definitivă a unei dictaturi.
"BCS insistent solicită Președintelui Maia Sandu să nu mai isterizeze societatea și să nu mai manipuleze opinia publică. Îndemnăm guvernarea să se axeze pe soluționarea problemelor urgente ale țării și societății, precum micșorarea inflației, reducerea tarifelor, salvarea de la faliment a producătorilor agricoli și de mărfuri autohtoni, asigurarea indexării legale a pensiilor și a prestațiilor sociale", scrie Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova
Fluxul de știri
0