Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un deputat PAS a spus ce va face Natalia Gavrilița, după ce și-a anunțat demisia

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Abonare
Un deputat din partidul de guvernământ a povestit ce va face Natalia Gavrilița, după demisia sa din funcția de premier.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Natalia Gavrilița, după ce a demisionat din funcția de prim-ministru, va rămâne la conducerea partidului de guvernământ. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Radu Marian.
"Doamna Gavrilița va ramane în echipa, ramane în PAS, în conducere și va da un umăr dezvoltării țării. Și vom găsi o formulă bună să fie așa. Și asta se aplica tuturor miniștrilor, atât cei care rămân și cei care pot să nu rămână”, a spus Marian.
El nu a dat numele acelor oficiali care ar putea forma noul cabinet sub conducerea lui Dorin Recean, lăsând clar că această problemă se discută în cadrul partidului.
"Nu pot numi numerele acum. Zilele acestea discutăm acest aspect în echipă. În câteva zile totul va fi clar", a precizat deputatul.
Comentând însăși demisia lui Gavrilița, Marian a remarcat că PAS trece printr-o „resetare”.
„Credem că acum este momentul potrivit pentru această resetare, tocmai pentru că problemele de securitate cresc în mod special acum”, a adăugat Marian.
În ceea ce privește programul de guvernare al lui Dorin Recean, potrivit deputatului, acesta va avea ca scop „disciplina în actul de guvernare” și creșterea nivelului de securitate.
Premierul Natalia Gavrilița a anunțat vineri își dă demisia. Cu o zi înainte, ea s-a întors dintr-o călătorie la Bruxelles, unde, împreună cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, a prezidat cea de-a șaptea ședință a Consiliului de Asociere al UE - Republica Moldova.
Tot vineri, președintele Maia Sandu a prezentat un briefing cu noul candidat la funcția de premier, Dorin Recean, care a fost secretarul Consiliului Suprem de Securitate. În 2012-2015, Recean a condus Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în guvernul lui Vladimir Filat.
Олег Владимирович Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2023
Politică
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a vorbit despre problema reglementării transnistrene
Fluxul de știri
0