Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va înregistra o importantă creștere economică în 2023

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2023
Abonare
În contextul sancțiunilor fără precedent, Banca Centrală a Rusiei se așteaptă ca economia națională să revină pe un trend al creșterii în 2023.
CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik, Doina Crainic. Economia rusă va relua creșterea la mijlocul anului 2023, a declarat vineri, la Moscova, președintele băncii rusești, Elvira Nabiullina.
„În ceea ce privește PIB-ul, dinamica la nivel trimestrial este deja pozitivă pentru al treilea și al patrulea trimestru. Dacă luăm în considerare cifrele anuale, credem că PIB-ul va deveni pozitiv la mijlocul anului 2023”, a spus aceasta în timpul unei conferințe de presă, organizată la sfârșitul unei reuniuni a Consiliului de administrație al Băncii Centrale din Rusia (BCR).
De asemenea, Nabiullina a menţionat că Banca rusă nu observă schimbări negative grave pentru economia țării în 2023.
„Nu vedem nicio schimbare negativă gravă pentru 2023”, a spus ea, subliniind „rezistența economiei rusești”.
Banca rusă a decis să-și mențină rata cheie la 7,5%, pentru a treia oară consecutiv.
Potrivit prognozei pe termen mediu al BCR, încetinirea economiei ruse la sfârșitul anului 2022 a fost de 2,5% din PIB.
„Potrivit Băncii rusești, scăderea PIB a fost de 2,5% în 2022. Datele operaționale la sfârșitul anului 2022 și la începutul anului 2023 indică faptul că dinamica activității comerciale și de consum, precum și privind comerţul exterior, este mai bună decât prognoza din octombrie”, a menţionat instituția financiară într-un comunicat, citat de Sputnik France.
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Economie
China devine cel mai mare importator de produse alimentare din Rusia
Fluxul de știri
0