Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM este împotriva atragerii Moldovei în conflicte militare și jocuri geopolitice

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2023
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță împotriva atragerii Republicii Moldova în conflicte militare și în jocuri geopolitice.
CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. PSRM pledează pentru independența, integritatea teritorială, suveranitatea și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. formațiunea este fidelă principiului internațional de neintervenție și neamestec în treburile interne ale statelor suverane, se arată într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al formațiunii politice.
Socialiștii moldoveni subliniază că sunt „categoric împotriva unor scenarii care atrag Moldova în conflicte militare și jocuri geopolitice”.
„De asemenea, socialiștii se vor opune tentativelor forțelor externe de a se amesteca în treburile interne ale Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.
Comentând o declarație a Serviciului moldovenesc de Informații și Securitate, care, potrivit socialiștilor, „a confirmat în grabă declarațiile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski”, formațiunea menționează următoarele:
„Insistăm pe publicarea imediată a tuturor materialelor despre așa-numitele ”activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”.
Socialiștii au precizat: „În caz că asemenea informații nu vor fi prezentate, le vom califica drept provocatoare, menite să destabilizeze situația social-politică din Moldova, precum și o nouă încercare de a atrage țara noastră într-un conflict militar”.
„Suntem categoric împotriva încercărilor de destabilizare a situației din Republica Moldova, atât din exterior, cât și din interior. Poporul nostru vrea să trăiască în pace. Reieșind din cele spuse, nu vom lăsa fără reacție o nouă încercare de a sustrage atenția oamenilor de la multiplele probleme sociale și economice pe care actuala guvernare nu este în măsură să le rezolve”, conchide PSRM.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Internațional
O structură din Ucraina cere anchetarea presei româneşti pentru ”rusofilie”
Fluxul de știri
0